Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

2
0
Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Grillad rumpstek med med glaze av coca-cola, soja, örter och tomatpuré är en spännande och snabbgrillad rätt till grillfesten. Koka ihop din egen glaze att pensla köttet med. Servera potatissallad med äpple, selleri och majonnäs till. Som en Waldorfsallad med potatis.

Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Ingredienser

4 portioner
4 skivor rumpstek

Glaze

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
2 msk soja
3 dl coca cola
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök, timjan)
flingsalt med jod
peppar

Potatissallad

ca 800 g kokt kall potatis
5 stjälkar stjälkselleri
1 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 citron
flingsalt med jod
peppar
2 dl valnötter

Till servering

machésallad

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3809 KJ / 912 kCal
Fett 551 g
Kolhydrater 561 g
Protein 442 g
Läs mer om näringsvärden