Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Grillad rumpstek med med glaze av coca-cola, soja, örter och tomatpuré är en spännande och snabbgrillad rätt till grillfesten. Koka ihop din egen glaze att pensla köttet med. Servera potatissallad med äpple, selleri och majonnäs till. Som en Waldorfsallad med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glaze: Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomatpuré och fortsätt fräsa någon minut. Rör ner soja, buljong och coca-cola. Koka ihop till sirapskonsistens. Tillsätt örterna och smaksätt med salt och peppar.
  2. Potatissallad: Dela potatisen i bitar. Skölj och skiva sellerin fint på snedden. Dela, kärna ur och tärna äpplet.
  3. Blanda potatis, selleri, äpple med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med några droppar pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg potatissalladen i en skål.
  4. Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna, gärna på grillen. Strö valnötterna på potatissalladen.
  5. Grilla köttet 2-3 minuter på varje sida. Pensla med colaglaze mot slutet.
  6. Till servering: Servera med potatissallad och machésallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor rumpstek
Glaze
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 3 dl coca cola
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1/2 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök, timjan)
  • flingsalt med jod
  • peppar
Potatissallad
  • ca 800 g kokt kall potatis
  • 5 stjälkar stjälkselleri
  • 1 grönt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron
  • flingsalt med jod
  • peppar
  • 2 dl valnötter
Till servering
  • machésallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3809 kJ / 912 kCal