Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Grillad rumpstek med med glaze av coca-cola, soja, örter och tomatpuré är en spännande och snabbgrillad rätt till grillfesten. Koka ihop din egen glaze att pensla köttet med. Servera potatissallad med äpple, selleri och majonnäs till. Som en Waldorfsallad med potatis.

Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”

Ingredienser

4 portioner
4 skivor rumpstek

Glaze

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
2 msk soja
3 dl Coca-Cola
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök, timjan)
flingsalt med jod
peppar

Potatissallad

ca 800 g kokt kall potatis
5 stjälkar stjälkselleri
1 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 citron
flingsalt med jod
peppar
2 dl valnötter

Till servering

machésallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3809 KJ / 912 kCal
Fett55.1 g
Kolhydrater56.1 g
Protein44.2 g

Testa liknande recept

Rimlag med coca-cola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord Igloo
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Colamarinerat bacon
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Float
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Coca Cola-marinad
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halloweendrink
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga