Grillad rumpstek med colaglaze och potatissallad ”Waldorf”
Grillad rumpstek med med glaze av coca-cola, soja, örter och tomatpuré är en spännande och snabbgrillad rätt till grillfesten. Koka ihop din egen glaze att pensla köttet med. Servera potatissallad med äpple, selleri och majonnäs till. Som en Waldorfsallad med potatis.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor rumpstek
Glaze
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
2 msk soja
3 dl coca cola
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl hackade örter (t ex persilja, gräslök, timjan)
flingsalt med jod
peppar
Potatissallad
ca 800 g kokt kall potatis
5 stjälkar stjälkselleri
1 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 citron
flingsalt med jod
peppar
2 dl valnötter
Till servering
machésallad
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen och majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3809 KJ / 912 kCal
Fett55.1 g
Kolhydrater56.1 g
Protein44.2 g
Kommentarer