Grillsallad med majs och tomat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillsallad med majs och tomat

En cajuninspirerad sallad med stjälkselleri, lök och paprika och tomatstinn dressing. Den smakrika grillsalladen passar extra bra i kombination med korvar från grillen som t ex grönsakskorv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda tomatjuice med vinäger, rårörsocker och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skala och skiva löken. Skiva sellerin tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Låt majsen rinna av.
  3. Blanda lök, selleri, paprika, majs och persilja med tomatdressingen.
  4. Till servering: Servera salladen med grönsakskorv och lantbröd.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Väl glutenfritt bröd att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk rårörsocker
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 2 röda paprikor
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • grönsakskorv bönor, majs och gul lök
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1769 kJ / 421,5 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept