Grillsallad med majs och tomat
En cajuninspirerad sallad med stjälkselleri, lök och paprika och tomatstinn dressing. Den smakrika grillsalladen passar extra bra i kombination med korvar från grillen som t ex grönsakskorv.
Ingredienser
4 portioner
2 dl tomatjuice
3 msk rödvinsvinäger
2 tsk rårörsocker
3 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 rödlök
2 stjälkar stjälkselleri
2 röda paprikor
1 förp majskorn (à 340 g)
2 msk hackad persilja
Till servering
grönsakskorv bönor, majs och gul lök
lantbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1769 KJ / 421.5 kCal
Fett19.7 g
Salt1.65 g
Kolhydrater45 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte alls god, kan ej rekommendera
Wilma
2023-11-19