Ett utsökt recept på variant av Gumbo med färsk, kryddig chorizo och blåmusslor. Du använder bland annat musslor, vitt vin, ris, paprika, chorizo och krossade tomater. Lyxigt att servera till vardags.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2009
Läs noga på ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2000.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 9 2009.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Chanelle
2021-07-08Det här inte en gumbo. Det är inte tomat i en gumbo. Det är inte specificerat att det ska va en grön paprika. Och det är ingen roux med i bilden. Och riset är inte i gumbo utan vid sidan om.
Redaktionen ICAse
2021-07-20Hej Chanelle! Tack för din kommentar! Vi har förtydligat i receptet att detta är en variant av gumbo. 😊 Hälsningar Elina
Sofia
2021-02-03Absolut en favorit hemma hos oss. Har gjort den föera gånger och denna gången bytte jag den färska chorizon mot ica selection färsk korv med ghost chilli. Blev mycket hetta som passade ypperligt i denna gryta.
Redaktionen
2009-09-09Manne Didehvar: Här gick smaklökarna helt isär. Min fru satt mest och petade i maten medan jag verkligen njöt. Den här medelhavsinspirerade rätten påminner mycket om risotto i konsistensen. Valet av en bra chorizo är viktigt. Jag tycker rätten är bra som den är, men med några extra saffransmarinerade räkor blev den ännu godare. Betyg 3,6