Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor

Ett utsökt recept på Gumbo med färsk, kryddig chorizo och blåmusslor. Du använder bland annat musslor, vitt vin, ris, paprika, chorizo och krossade tomater. Lyxigt att servera till vardags.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta musslorna. De som inte sluter sig när du knackar på dem ska slängas. Likaså trasiga musslor. Klipp bort ev "skägg". Häll vinet i en stor gryta och låt det koka upp. Lägg i musslorna och lägg på lock.
  2. Koka i 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Släng dem som inte öppnat sig.
  3. Ta upp musslorna med hålslev och salta lätt. Spara musselspadet.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Skär sellerin i strimlor. Fräs det i olja i en stor djup panna utan att det tar färg, 4-5 minuter.
  6. Snitta chorizon och tryck ut innehållet i små bitar och låt det steka med 3-4 minuter. Lägg i det kokta riset och häll i tomaterna.
  7. Låt det koka ihop utan lock till en ganska lös "gryta". Späd med musselspad (använder du burkmusslor, späd med vitt vin). Smaka av med salt, peppar och socker för att balansera tomaternas syra. 
  8. Plocka ut hälften av musslorna ur skalen och blanda i och garnera med resten samt hackad persilja. Servera gärna med bröd och ost.

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2000.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 9 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färska blåmusslor eller musslor på burk (1 kg färska motsvarar 1 burk à ca 200 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl långkornigt ris
  • 1 gul lök
  • 1 stor paprika
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk olja
  • 300 - 400 g chorizo (rå/färsk)
  • 2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl musselspad från kokvattnet alt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer