Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor
Ett utsökt recept på variant av Gumbo med färsk, kryddig chorizo och blåmusslor. Du använder bland annat musslor, vitt vin, ris, paprika, chorizo och krossade tomater. Lyxigt att servera till vardags.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg färska blåmusslor eller musslor på burk (1 kg färska motsvarar 1 burk à ca 200 g)
2 dl vitt vin
2 dl långkornigt ris
1 gul lök
1 stor paprika
2 selleristjälkar
1 msk olja
300 - 400 g chorizo (rå/färsk)
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
1 dl musselspad från kokvattnet alt vitt vin
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 tsk socker
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här inte en gumbo. Det är inte tomat i en gumbo. Det är inte specificerat att det ska va en grön paprika. Och det är ingen roux med i bilden. Och riset är inte i gumbo utan vid sidan om.
Chanelle
2021-07-08Hej Chanelle! Tack för din kommentar! Vi har förtydligat i receptet att detta är en variant av gumbo. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-20Absolut en favorit hemma hos oss. Har gjort den föera gånger och denna gången bytte jag den färska chorizon mot ica selection färsk korv med ghost chilli. Blev mycket hetta som passade ypperligt i denna gryta.
Sofia
2021-02-03Manne Didehvar: Här gick smaklökarna helt isär. Min fru satt mest och petade i maten medan jag verkligen njöt. Den här medelhavsinspirerade rätten påminner mycket om risotto i konsistensen. Valet av en bra chorizo är viktigt. Jag tycker rätten är bra som den är, men med några extra saffransmarinerade räkor blev den ännu godare. Betyg 3,6
Redaktionen
2009-09-09