Gulaschsoppa med köttfärs

Betyg 4.1 av 5.409 personer har röstat
Receptet har 71 kommentarer
Gulaschsoppa med köttfärs

En riktigt matig och god gulaschsoppa med smak av köttfärs. Servera den rykande heta gulaschsoppan tillsammans med en rejäl klick gräddfil och njut av de goda smakerna!

Gulaschsoppa med köttfärs

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 potatisar
1 paprika
2 msk olja
500 g köttfärs (gärna ICAs nötfärs 12%)
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk malen kummin
salt
peppar

Till servering

gräddfil
ev varmt vitlöksbröd

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

71 st
  • Mycket fyllig god smak!! Lätt att tillaga.

    Anita

  • Toppenbra recept. Familjen älskar den fast vi kryddar lite mer.👍

    Anna-lena

  • Kanonbra grundrecept! Sen kryddar man upp den som man vill. Brukar byta hälften av vattnet mot rödvin och låta koka i flera timmar. Gör detta varje höst.

    Eva

  • Tog kycklingfiléer, hönsbuljong och ajvar istället för paprika. Jag fick kommentaren att det var bland det bästa som de ätit 👍👍😄

    Karin

  • Jättebra att vi kan skriva kommentarer, men jag blev besviken när texten trycktes ihop efter att jag hade skickat in den noga och överskådlig beskrivningen.

    Karin

  • Man tager vad man haver och så blev det detta; 1kg kycklingfiléer 1 burk tärnad potatis (700g varav potatis 400g) 5 dl vatten (blir då mer som en gryta) 2 hönsbuljonger Ca 2dl ajvar 1 tsk grillkrydda 1/2 tsk svartpeppar 1/2 tsk vitpeppar 1 tsk grillkrydda (istället för att fräsa/bryna) 2 dl mild ajvar (istället för paprika) 4 tsk mald kummin 0,75 tsk salt Kokade med tryckkokare (Crockpot-Express). Med tryckkokare upplever jag att smakerna gifter sig mer med varandra - lite så som när mat får stå till nästa dag. Som vanligt tog jag med mig kokaren och ingredienserna till våra kompisar. En av kompisarna stannade upp, tittade djupt ner i sin tallrika och sa - jag är alldeles hänförd över hur gott det smakar och jag kunde bara hålla med.

    Karin

  • Suveränt gott o enkelt adderade skivade morötter för att dryga ut Koktiden bör förlängas till 15-20 min

    Ronnie

  • GKlen kryddning, mer buljon, mer spiskummin och tillägg paprikapulver Krävs även längre koktid för att musta till sig. Annars bra grundrecept.

    Carina

  • God men behövdes koka mer än 10min. Fortfarande hårda potatistärningar (1x1cm) vid 11-12min.

    Englah

  • Fantastisk god, lätt att tillaga, klar favorit.

    Irene

Näringsvärde per portion

Energi2318 KJ / 554 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein37 g

Testa liknande recept

  • Köttfärsgulasch
    Betyg 3.8 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gulaschsoppa med grönsaker
    Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Renskavsgulasch med vitlökskräm
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsgulasch med potatis
    Betyg 4.2 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabblagad köttfärsgulasch
    Betyg 4.1 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustig gulasch
    Betyg 3.1 av 5.179 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad