Gulaschgryta

En gulaschgryta perfekt för kalla dagar när tiden tryter. Grytbasen av nötkött passar utmärkt med lök, tomater och paprika och får extra god smak av lite kanel, kummin och kajennpeppar. Servera med hackad persilja och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under punkt 4
1 gul lök
2 paprikor, gärna gul och röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater eller körsbärstomater på burk (1 burk motsvarar 400 g krossade tomater)
1 msk hel kummin
1 msk paprikapulver
1 kanelstång eller malen kanel (1/2 tsk malen kanel motsvarar i kanelstång)
1 krm kajennpeppar
1 tsk socker
raps- eller olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
3 persiljekvistar
Till servering
1 dl crème fraiche
Gör så här
00:03:00
00:01:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stSupergod och uppskattad av alla jag bjudit. Har lagat rätten många gånger sedan receptet fanns med i buffétidningen 2008. Utgår alltid rån receptet grytbas som fanns med i samma tidning.
Lotta
Jag la till potatis och rök paprikapulver
Fernando
Super god!
Fernando
Underbart att ha grytbasen i frysen och bara ta fram för att enkelt göra en himmelsk gulasch. OBS ingen kanel!!! Gör gärna färdig gulaschen och servera nästa dag när smakerna fått gifta sig med varandra. Var noga med saltning. Gott både med creme fraiche och bröd eller med ris och salad.
Marie ann