Gulasch på köttfärs med persiljekräm

Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Gulasch på köttfärs med persiljekräm

En underbar gulasch är lika värmande som god. Den är gjord på nötfärs och du låter den med fördel puttra ett tag tillsammans med alla goda kryddor. Servera den med en len persiljekräm.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Gulasch på köttfärs med persiljekräm

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk kummin
1/2 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
500 g krossade tomater
2 lagerblad
salt
peppar
4 port ris

Persiljekräm

1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Vilken perfekt höst middag!!Mmmmm

    Maria

  • Mycket enkelt och supergott recept! Jag är själv kock och krånglar många gånger till det själv! Denna rätt serverade jag i ett kök i Frankrike med mycket bra omdömen! Tack!

    Fredrik

  • Gott & enkelt

    Lars

Näringsvärde per portion

Energi3163 KJ / 755 kCal
Fett39 g
Salt4.11 g
Kolhydrater60 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Gulaschsoppa med köttfärs
    Betyg 4.1 av 5.393 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsgulasch
    Betyg 3.8 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabblagad köttfärsgulasch
    Betyg 4.1 av 5.90 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis- och paprikagulasch
    Betyg 3.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttfärsgulasch med crème fraiche
    Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad