Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Gulasch på blåmussla

Ett lyxigt recept på gulasch på blåmussla. Du gör receptet av bland annat musslor, lök, vitlök, vitt vin, tomat, spiskummin, potatis och paprika. Servera den utsökta soppan med nybakat bröd och lagrad ost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Buljongen: Hetta upp en stor kastrull med olivoljan. Lägg i löken. Låt fräsa utan att den tar färg.
  2. Lägg i sköljda och tvättade musslor. Slå på vinet och sätt på ett lock. Låt snabbt koka upp. Lyft av locket och rör i musslorna. Låt koka tills alla musslor har öppnat sig.
  3. Slå musslorna i ett durkslag och låt buljongen rinna av väl ner i en kastrull.
  4. Spara dom nykokta musslorna för sig och den silade buljongen för sig.
  5. Soppan: Skär tomater och paprika i mindre bitar.
  6. Hetta upp olivoljan i en kastrull och lägg i grönsakerna och låt dem fräsa snabbt.
  7. Tillsätt tomatpuré, kryddor och socker samt buljongen från blåmusslorna och låt koka upp. Sänk temperaturen och låt sjuda några minuter.
  8. Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa soppan helt slät. Sila genom finmaskig sil. Smaka av med cayenne, salt och peppar.
  9. Tillbehör: Häll den silade sopan i en kastrull och värm upp.
  10. Tärna under tiden den skalade potatisen i 1/2 cm stora kuber och skölj sedan potatisen i kallt vatten så att stärkelsen försvinner.
  11. Kärna ur tomaterna och strimla köttet med skalet på samt skär paprikan i små tärningar.
  12. Lägg dom avsköljda potatiskuberna i den nu kokande soppan och låt sjuda mjuka i några minuter.
  13. När potatisen är mjuk lägger du i tomatköttet och paprikatärningarna.
  14. Fördela dom kokta blåmusslorna i stora djupa tallrikar och slå soppan över samt fördela den hackade persiljan på toppen. Avnjut nu denna västkustsoppa med nybakat bröd och tjocka skivor av extralagrad svensk ost.

Ingredienser

Portioner: 4
Buljongen
  • 2 l blåmusslor
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 37 cl torrt vitt vin
Soppan
  • buljong från koket av musslorna
  • 6 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 - 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • cayennepeppar
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 8 skalade, fasta potatisar
  • 2 tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer