Potatis- och tomatsoppa med frasig fetaostmacka
Ett snabblagat recept på en fräsch och matig potatis- och tomatsoppa med fetaostmacka. Du gör soppan av bland annat lök, potatis, tomat, curry, spenat och timjan. Servera med en god smörgås med fetaost.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
8 potatisar
2 tomater
3 msk konc kycklingfond
1 tsk curry
2 tsk provensalska torkade örter eller timjan
ca 1 1/5 l vatten
1 påse babyspenat (à 65 g)
2 msk olivolja
timjankvistar till garnering
Fetaostmacka
4 skivor formfranska
olja
1/2 paket fetaost (à 150 g)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera fonden och brödet. Använd laktosfri salladsost eller ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden och brödet. Ersätt fetaost med tofu.
Gör äggfri: kontrollera fonden och brödet.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det behövdes mer än 1 tsk curry (2-3) för att få smak på soppan och jag tillsatte 400 g torskfile i bitar för att den skulle bli lite mer mättande. Spenaten fördelade jag på tallrikarna för att den skulle behålla sin spänst. Fetaostsmörgåsen fick lite mer smak av färsk basilika. Sammanfattat en helt okej middag, men inget som jag kommer att laga igen.
Diana
2011-12-12Jag bjöd gäster på soppan. Alla tyckte den var jättegod. Jag serverade en klick creme fraiche till. Nästa gång kommer jag att skålla tomaterna så jag kan ta bort skalet. Brödet med fetaost smakade perfekt till soppan
Maivor
2011-12-12Lättlagad och god soppa, jag använde kantarellfond istället för kycklingfond. Jag hade mer curry och mindre vatten. Fetaostmackan till gjorde att salt inte behövdes i soppan. Jag kommer nog att mixa soppan nästa gång och ta bort tomaterna.
Kerstin
2011-12-12