Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gul fisksoppa

En färgstark soppa med smak är denna krämiga fisksoppa med potatis och morötter som avrundas med lite vispgrädde. Fiskfilén tillsätter du i slutet av kokningen och serverar sedan soppan med lite nyklippt dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg dem i buljongen och koka dem mjuka ca 10 minuter under lock.
  2. Mixa rotfrukterna med mixerstav eller i en mixer. Tillsätt grädden och smaka av med salt och mald vitpeppar.
  3. Skär fisken i små kuber och lägg dem i soppan. Låt koka några minuter tills fisken är färdig.
  4. Strö gärna över lite hackat grönt t ex gräslök, dill eller timjan. Servera soppan med bröd och ost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut grädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt. Byt ut osten mot sojabaserad ost.

Tips

Koka upp vattnet till soppan i en vattenkokare om du har ont om tid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 6 potatisar (à 100 g)
  • 2 morötter
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 krm vitpeppar
  • 500 g fiskfilé (t ex sej, torsk eller hoki)
  • färska kryddor (t ex gräslök, dill eller timjan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2137 kJ / 510 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden