Gul fisksoppa

52
13
Gul fisksoppa

En färgstark soppa med smak är denna krämiga fisksoppa med potatis och morötter som avrundas med lite vispgrädde. Fiskfilén tillsätter du i slutet av kokningen och serverar sedan soppan med lite nyklippt dill.

Gul fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten
6 potatisar (à 100 g)
2 morötter
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 1/2 krm vitpeppar
500 g fiskfilé (t ex sej, torsk eller hoki)
färska kryddor (t ex gräslök, dill eller timjan)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör mjölkfri: byt ut grädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt. Byt ut osten mot sojabaserad ost.

Gör så här

Tips

Koka upp vattnet till soppan i en vattenkokare om du har ont om tid.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Roland

2022-12-06

Smakrik och god

Nina

2022-01-26

Mycket mild kryddning men annars ett gott recept! Jag lät bitarna vara kvar och kryddade extra med timjan, dill, rosmarin, citron och gurkmeja för färgens skull. Sedan hade vi i tapenade med soltorkade tomater vid bordet, mycket gott! Både barn och vuxna blev mätta och nöjda!

Shervette

2020-09-15

Jättegoda💕

Näringsvärde per portion

Energi 1394 KJ / 333 kCal
Fett 11 g
Salt 317 g
Kolhydrater 28 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden