Grytbröd

Grytbröd bakar du enkelt i en gjutjärnsgryta och resultatet blir magiskt varje gång – ett luftigt och mjukt inre med en knaprig brödskorpa. I detta recept på grytbröd kalljäser degen under natten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Gör så här
00:20:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på ett bröd.
Energi7362 KJ / 1759 kCal
Fett9 g
Salt5.3 g
Kolhydrater354 g
Protein45 g
Kommentarer
Har ni ändrat receptet? Har gjort detta massor med gånger, perfekt varje gång. Men nu blev den liten och platt, smeten kändes mindre också från början. Känner inte igen receptet riktigt.
Mårten
2025-05-01Hej Mårten! Näe, det här har vi inte ändrat sen vi publicerade det vad jag kan se. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-02Jag använde torrjäst (2 tsk enligt flera olika sajter ist för 25 gr färsk jäst) och brödet jäste inte alls.
Johanna
2025-03-09Ska brödet gräddas med eller utan lock?
Johanna
2025-03-09Hej Johanna! Det ska gräddas utan lock. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-10