Vitkålssallad med örtmajonnäs
![Vitkålssallad med örtmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67717/cf_259/vitkalssallad_med_ortmajonnas.jpg)
En härligt grön och fyllig sallad med krämig hemlagad örtmajonnäs. Vitkålssalladen ges härligt med sting i smaken av vitlöken och alla de färska örterna. En bonus är att den här vitkålssalladen håller sig fräsch i kylen i tre dagar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
![Vitkålssallad med örtmajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67717/cf_259/vitkalssallad_med_ortmajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
Örtmajonnäs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 - 3 dl plockade färska örter, t ex basilika, mynta, koriander, bladpersilja
2 msk äppelcidervinäger
2 dl neutral rapsolja
finrivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer