Vitkålssallad med örtmajonnäs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitkålssallad med örtmajonnäs

En härligt grön och fyllig sallad med krämig hemlagad örtmajonnäs. Vitkålssalladen ges härligt med sting i smaken av vitlöken och alla de färska örterna. En bonus är att den här vitkålssalladen håller sig fräsch i kylen i tre dagar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen fint. Använd gärna osthyvel eller mandolin.
  2. Skala och skär vitlöken i bitar.
  3. Mixa ägg, vitlök, örter, salt och vinäger med stavmixer eller i matberedare.
  4. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Blanda i citronskal och smaka av med salt.
  5. Blanda kålen med örtmajonnäsen. Låt salladen stå till sig i kylskåpet en stund före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 350 g)
Örtmajonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 3 dl plockade färska örter, t ex basilika, mynta, koriander, bladpersilja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl neutral rapsolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan