Grundrecept sylt

Vill du lyckas med syltkoket? Här är ett grundrecept på sylt som passar alla sorters bär och frukt. Syltsockret innehåller pektin så det är lätt att få rätt konsistens på sylten. Syltreceptet passar utmärkt till sommarens skörd av hallon, blåbär och björnbär.

Kommentarer
5 stJätte gott
Hans
sylte socker er det bra mot möggel gunnar
Gunnar
Hej Gunnar! Här används syltsocker för att sylten ska bli fast. För att inte sylten ska mögla så gäller det att ha rena redskap och burkar. För längre hållbarhet går det att tillsätta Atamon. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Bra och lättfattligt
Marita
Om den inte blir tjock lr blir den det när den svalnat/ Lars
Lars
Hej Lars! Stämmer den blir tjockare när den har kallnat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Superfint recept! Men när man kommer in direkt på receptet (vilket man gör vid googling), missar man all viktig fakta om att undvika mögel, längre hållbarhet etc. Det hade varit bra om ni haft en länk högst upp till alla stegen om som är viktigt att tänka på innan man gör sylt :) Tack och ha det gott!
Therese
Hej Therese! Tack för din kommentar och vilket toppenbra tips du gav oss. ❤ Vi har nu uppdaterat receptet med en länk till en artikel där man kan läsa mer om vad som är bra att känna till vid syltkok. Hälsningar Elina
ICA-köket