Grundrecept marmelad

Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Grundrecept marmelad

Egenkokt marmelad smakar bäst och med det här receptet blir marmeladen fast och fin. Ett grundrecept som passar all sorts bär och frukt tack vare syltsocker med pektin. Ta till vara plommon- eller körsbärsskörden, koka din egen marmelad och häll upp i vackra glasburkar.

Flera storlekar och former på burkar fyllda med olika sorters marmelad.

Ingredienser

ca 1,2 liter
1 kg rensade sköljda bär (eller frukt, tinade om frysta används)
1 kg syltsocker (med pektin, 1 kg motsvarar 11 dl socker)

Gör så här

Bra att veta om marmeladkokning.
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Det här är inte marmelad. Det är sylt.

    Anna-lena

  • Minskade också på sockret och fick en god marmelad .

    Ingalill

  • Ska det vara samma koktid om man halverar receptet?

    Britt-mari

    Hej Britt-Mari! Vi har inte provlagat med halverade mängder och kan därför inte säga hur det blir med koktiden, tyvärr. Vi rekommenderar helt enkelt att ha lite koll om du halverar receptet. 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Minskade socker mängden med 1 dl och fick en jättegod marmelad.

    Ingalill

Testa liknande recept

  • Plommonmarmelad
    Betyg 4.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grundrecept sylt
    Betyg 3.8 av 5.91 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Päronmarmelad
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatmarmelad med hetta
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad