Bagels
Ett spännande bröd som först kokas i sötat vatten för att sedan gräddas i ugnen tills de är härligt gyllene. En klassisk bagel serveras med cream cheese och rökt lax.
Ingredienser
20 st
25 g färsk jäst
5 dl vatten
1 msk flytande honung eller ljus sirap
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl special (13 dl motsvarar ca 715 g)
Till kokning
2 l vatten
2 msk strösocker
Garnering
sesamfrö eller vallmofrö
Till servering
cream cheese
rökt lax
Gör så här
Näringsberäkningen inkluderar cream cheese och lax och är beräknad per bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi890 KJ / 212 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater28.9 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Jag brukar göra pizzadeg som jag plastar in och förvarar i frysen. Går även utmärkt att göra bagels av denna, då tillagar jag degen på samma sätt.
Felicia
2021-09-29Kan man byta utmjölet mot glutenfritt mjöl?
Therese
2021-06-30Hej Therese! Vi har inte provlagat med glutenfritt mjöl men tror dessvärre inte att det fungerar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-02