Bagels
Ett spännande bröd som först kokas i sötat vatten för att sedan gräddas i ugnen tills de är härligt gyllene. En klassisk bagel serveras med cream cheese och rökt lax.
Ingredienser
20 st
25 g färsk jäst
5 dl vatten
1 msk flytande honung eller ljus sirap
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl special (13 dl motsvarar ca 715 g)
Till kokning
2 l vatten
2 msk strösocker
Garnering
sesamfrö eller vallmofrö
Till servering
cream cheese
rökt lax
För alla
Bröden innehåller gluten men är fria från ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt pålägg.
Gör så här
Näringsberäkningen inkluderar cream cheese och lax och är beräknad per bröd.
Tips
Om degen ska kalljäsa görs den på kallt vatten. Jäs den övertäckt i kylskåp 10-12 timmar.
Om du vill ha en kryddig smak på dina bagels så tillsätt 1 tsk stött anis i degen (för 20 st).
Om du vill ha en kryddig smak på dina bagels så tillsätt 1 tsk stött anis i degen (för 20 st).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi890 KJ / 212 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater28.9 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Jag brukar göra pizzadeg som jag plastar in och förvarar i frysen. Går även utmärkt att göra bagels av denna, då tillagar jag degen på samma sätt.
Felicia
2021-09-29Kan man byta utmjölet mot glutenfritt mjöl?
Therese
2021-06-30Hej Therese! Vi har inte provlagat med glutenfritt mjöl men tror dessvärre inte att det fungerar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-02