Bagels

Ett spännande bröd som först kokas i sötat vatten för att sedan gräddas i ugnen tills de är härligt gyllene. En klassisk bagel serveras med cream cheese och rökt lax.

Ingredienser
20 st
25 g färsk jäst
5 dl vatten
1 msk flytande honung eller ljus sirap
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl special (13 dl motsvarar ca 715 g)
Till kokning
2 l vatten
2 msk strösocker
Garnering
sesamfrö eller vallmofrö
Till servering
cream cheese
rökt lax
Gör så här
00:05:00
01:00:00
00:20:00
00:03:00
00:20:00
Näringsberäkningen inkluderar cream cheese och lax och är beräknad per bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi890 KJ / 212 kCal
Fett6.5 g
Kolhydrater28.9 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Jag brukar göra pizzadeg som jag plastar in och förvarar i frysen. Går även utmärkt att göra bagels av denna, då tillagar jag degen på samma sätt.
Felicia
2021-09-29Kan man byta utmjölet mot glutenfritt mjöl?
Therese
2021-06-30Hej Therese! Vi har inte provlagat med glutenfritt mjöl men tror dessvärre inte att det fungerar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-02