Grunddeg

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grunddeg

Du använder det här receptet som en grund om du vill baka ett gott saftigt bröd, eller göra en ordentlig matig pizza. Du knådar bara ihop ingredienserna och låter degen vila innan den är redo att användas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Grunddeg

Ingredienser

1 sats
50 g jäst
3 dl mjölk
3/4 dl smör och rapsolja (eller smält avsvalnat smör)
2 msk flytande honung
ca 8 - 8 1/2 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 ägg att pensla med

Gör så här

00:08:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hade varit bra att veta hur länge och i vilken värme bröden ska bakas. Om man nu "bara" vill göra matbröd. Och inte någon pizza.

    Antje

    Hej Antje! Bra spanat! Nu har jag lagt till beskrivning på hur man gör och lagt det i rutan för Tips. Lycka till, vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vad är 3/4 dl smör? tre fjärde delar av vad?

    Kristoffer

    Hej Kristoffer och Jessica! Tack för era kommentarer, det är 3/4 av 1 dl , så ungefär 75% av 1 dl. 😊 Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Är lite nyfiken på vad "0,8 smör och rapsolja" innebär.

    Jessica

Testa liknande recept

  • Bagels
    Betyg 3 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt rågbröd
    Betyg 2.5 av 5.405 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baguette
    Betyg 4.6 av 5.222 personer har röstat
    Receptet har 58 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ciabatta
    Betyg 4.5 av 5.159 personer har röstat
    Receptet har 38 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vetesurdegsbröd
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad