Grovt rågbröd

Baka ett enkelt rågbröd till frukosten eller fikat! Här är ett recept på grovt rågbröd i form gjort på vetemjöl, grovt rågmjöl, sirap och filmjölk. Servera brödet, gärna nygräddat, tillsammans med dina favoritpålägg.
Samarbete med:
Argeta

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi8351 KJ / 1995 kCal
Fett23 g
Salt8 g
Kolhydrater377 g
Protein50 g

Kommentarer
45 stOm man använder varmluft, ska den ändå stå längst ner i ugnen?
Sofia
Hej Sofia! Om du använder varmluft så spelar det mindre roll vart i ugnen den står. I mitten eller nedre delen hade jag bakat den i. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Gott bröd! Tog bara en tsk brödkryddor. Räckte tyckte jag. Fiber sirap istället för vanlig sirap och naturell soya yoghurt istället för filmjölk.
Sofia
Tack för svaret! Har smakat detta jättegoda bröd!!! Det var lite mindre sirap i ( 0.5 dl) vilket jag tror räcker. Hälsningar Carina
Carina
Kan man använda rågflingor istället för rågmjöl?
Carina
Hej Carina! Jag tror, utan att ha testat det, att det inte fungerar så bra. Rågmjöl ger en jämnare deg och binder bättre än flingor. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Skall det vara både bikarbonat och bakpulver i brödet?
Anette
Hej Anette! Stämmer, blir bäst bröd med båda. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Sorry, ser nu att det står både bakpulver o bikarbonat i receptet !
Eva
Långt ifrån hur rågbröd bör bakas
Uta
Jättegott bröd. Gör 2 bröd åt gången och ökar receptet med 25 %. Har också tagit kardemumma som krydda de senaste gångerna och halverat mängden sirap.
Lars-erik
Bikarbonat och bakpulver är det inte lite samma sak? Bakpulver innehåller bikarbonat… kan man inte använda det ena eller det andra istället, blir väl lite andra doserings då men man behöver bara ett tillbehör.
Raimo
Andra gången jag bakade brödet bytte jag ut russinen jag hade första gången mot tranbär, mycket gott! Nästa gång ska jag nog minska lite på sirapen.
Camilla