Grov yoghurtlimpa

Betyg 3.4 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Grov yoghurtlimpa

Denna grova yoghurtlimpa får sin speciella, goda smak av lingonsylt och linfrön. Blanda snabbt ihop dina ingredienser till en deg och lägg den omedelbart i en stor bakform. Ditt nybakade smarriga bröd smakar bäst när det har fått svalna ett tag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Grov yoghurtlimpa

Ingredienser

1 limpa
8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl hela linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
5 dl mild yoghurt
2 dl lingonsylt
ströbröd till formen

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • väldigt enkelt och väldigt gott. Jag brukar variera med att använda olika sorters sylt eller äpplemos istället för lingonsylt.

    Lina

  • Gott och enkelt. Fryser in i skivor så ska vi rosta till frukost!

    Malin

  • Jag hade ingen stor bakform utan använde två mindre vilket fungerade lika bra. Jättegott och saftigt bröd!

    Helena

Näringsvärde per portion

Energi620 KJ / 150 kCal
Fett3 g

Testa liknande recept

  • Annerstaskolans yoghurtlimpa
    Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tyskt fullkornsbröd
    Betyg 3.2 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grovt rågbröd
    Betyg 4.4 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Danskt rågbröd med öl
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad