Grov tartar på vånölax

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Grov tartar på vånölax

Ett lyxigt och spännande recept på grov tartar på vånölax som kan serveras som exempelvis förrätt. Du gör det av bland annat laxfilé, gräddfil, gurka, äpple, majonnäs, dijonsenap och honung. Garnera härligheten med gräslök, dill och rom!

Grov tartar på vånölax

Ingredienser

4 portioner
1 l vatten
2 msk salt
600 g färsk laxfilé (skinn och benfri)
3 dl gräddfil
200 g gurka
100 g grönt, syrligt äpple
1 dl majonnäs
riven pepparrot på tub
salt
nymald svartpeppar

Senapsdressing

1 msk dijonsenap
1 msk vatten
flytande honung

Garnering

1 litet knippe fint skuren gräslök
dill
4 tsk forellrom

Till servering

rågbröd av surdeg
nymald svartpeppar
flingsalt

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Laxcrostini med sojamajonnäs
    Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt potatisbröd
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio på pilgrimsmussla
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad