Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Toast med kalkon- och avokadosallad

Den här toasten får du bara inte gå miste om! Kalkon- och avokadosalladen är en smarrig röra innehållande bland annat pepparrot, tomater och knipplök. Röran tillsammans med det spröda rågbrödet stekt i olivolja är en sagolik kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kalkonskivorna i 2 delar. Klyfta tomaterna. Dela och gröp ur avokadon. Skär den i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar. Skiva löken tunt.
  2. Blanda grönsakerna med yoghurt och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla olivoljan på brödskivorna och grilla/stek dem.
  4. Lägg salladen på bröden och därefter kalkonskivorna. Toppa med klippt krasse.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt rågbrödet mot glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurtalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skivat, rökt kalkonbröst
  • 4 tomater
  • 2 avokador
  • 1 gul paprika
  • 2 knipplökar
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 msk riven pepparrot
  • 4 tjocka skivor rågbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer