Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönsakswok med smak av Mexiko

Färgrik och kryddig grönsakswok med mexikansk hetta. Chili, spiskummin, koriander och salsa ger kraftfulla smaker till grönsakerna som passar utmärkt till ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla morötter, squash och palsternacka. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Fräs alla grönsakerna i olja i en wok eller stor stekpanna.
  3. Krydda med soja, spiskummin, koriander och urkärnad, fint hackad chilipeppar. Smaka av med salt. Servera med ris och salsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 squash (à 300 g)
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • olja
  • 2 msk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 chilipeppar
  • salt
  • 4 port ris
  • salsa (från burk)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1347 kJ / 322 kCal