Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarlaxsallad

Denna fräscha sommarlaxsallad är sagolikt god och du svänger ihop den på under 30 minuter. Härliga råvaror som rädisor, blomkål och gräslök ger rätten dess somriga karaktär. Dressingen på bland annat dijonsenap passar utmärkt till laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek lax skivorna i en het panna i oljan, ca 1 minut på varje sida.
  2. Skölj och plocka blomkålen i små fina buketter. Dela cocktailtomaterna. Skölj och skiva rädisorna fint.
  3. Skär gräslöken i fina ringar med en vass kniv.
  4. Lägg upp salladen på ett vackert fat och fördela laxen, grönsakerna och gräslöken på salladen.
  5. Dressing: Blanda samman dressingen i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen på eller vid sidan om salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora skivor färsk lax (från en stor laxsida) à ca 90 g
  • 1 msk olja
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 1 ask cocktailtomater (à 200 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 påse sallad (jungfrusallad)
Dressing
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?