Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou

Grönsakspenne med grilloumi och rucolapistou är en god och grann pastarätt som tillagas på en knapp halvtimme. Servera grönsakspastan med stekt grilloumi, rucolapistou och rivna morötter. Toppa gärna med lite extra rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2011

Grönsakspenne med grilloumi och ruccolapistou

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
400 g halloumi
2 msk olivolja
1 förp körsbärstomater (à ca 400 g)
1 tsk socker
4/5 tsk salt
1 krm peppar
300 g pasta (gärna fullkornspenne)
2 rivna morötter till servering

Ruccolapistou

1/2 vitlöksklyfta
1/2 msk pressad citronjuice
1 påse rucola (à ca 65 g)
1/2 dl hackad persilja
2 msk olivolja

Gör så här

00:05:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott, känns fräscht. Men det skulle vara toppen om det framgick av ingredienserna att det är konserverade tomater som avses. Det insåg jag först när jag läste ”tillsätt burktomater” och jag hade köpt 2 förpackningar färska körsbärstomater

    Anna

  • Fantastiskt gott och fräscht! Missade att det skulle vara burktomater, hade bara färska, men lät dem bara koka lite längre så de mjuknade ordentligt. Hela familjen tyckte det var jättegott. Tog dock längre tid att laga än 30 min för mig.

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi3061 KJ / 731 kCal

Testa liknande recept

  • Matiga våfflor med halloumi och chark
    Betyg 4.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med krämig pesto
    Betyg 3.4 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad