Matiga våfflor med halloumi och chark
Dessa matiga våfflor med salta tillbehör som färskost, lufttorkad skinka, oliver och söta körsbärstomater blir extra mättande och goda när du river ned halloumi i våffelsmeten. Servera matvåfflorna till lunch eller middag.
Ingredienser
8 våfflor
Matig våffelsmet
100 g smör
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 krm salt
4 dl mjölk
smör eller matfett till våffeljärnet
Tillbehör
250 g olivmix med kärnor
250 g körsbärstomater
1 förp färskost (gärna gräslök à 200 g)
70 g prosciutto di parma
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per våffla.
Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g
Kommentar
Jag var tvungen att ha mycket mer mjöl för att det skulle bli bra i gräddningen, blev väldigt degigt först..
Joakim
2024-10-16