Matiga våfflor med halloumi och chark

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
0
Matiga våfflor med halloumi och chark

Dessa matiga våfflor blir extra mättande och goda när du river ned halloumi i våffelsmeten. Servera matvåfflorna till lunch eller middag med goda salta tillbehör som oliver, färskost och lufttorkad skinka.

Matiga våfflor med halloumi och chark

Ingredienser

8 våfflor

Matig våffelsmet

100 g  smör
1   förp halloumi eller grillost (à 200 g)
3 1/2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  strösocker
2 krm  salt
4 dl  mjölk
smör eller matfett till våffeljärnet

Tillbehör

250 g  olivmix med kärnor
250 g  körsbärstomater
1   förp färskost (gärna gräslök à 200 g)
70 g  prosciutto di parma
65 g  rucola

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, halloumi, mjölk och färskost.
Näringsvärdet är beräknat per våffla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater25 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Halloumivåffla
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med gravad lax och hovmästarsås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chaffles - Ost- och äggvåfflor
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med mango, passionsfrukt och grädde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga