Matiga våfflor med halloumi och chark

4
0
Matiga våfflor med halloumi och chark

Extra mättande blir våfflorna när halloumi rivs ner i smeten. Dessa våfflor passar bäst att servera med goda tillbehör som oliver, färskost och lufttorkad skinka.

Matiga våfflor med halloumi och chark

Ingredienser

8 våfflor

Våffelsmet

100 g smör
1 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
2 krm salt
4 dl mjölk
smör eller matfett till våffeljärnet

Topping

250 g olivmix med kärnor
250 g körsbärstomater
1 förp färskost (gärna gräslök à 200 g)
70 g prosciutto di parma
65 g rucola

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, halloumi, mjölk och färskost.
Näringsvärdet är beräknat per våffla.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1777 KJ / 425 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 25 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden