Grönsakspâté i tre färger

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
2
Grönsakspâté i tre färger

Grönsakspâté i tre färger är egentligen tre patéer i en, som ser förtjusande ut på matbordet. Gör en grönsakspuré med rödbetor, en med blomkål och en med gröna ärtor. Häll de i lager i en ugnsform och grädda i ugn. Vackert och gott.

Grönsakspâté i tre färger

Ingredienser

8 portioner
500 g färska rödbetor
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
1 pkt djupfrysta ärtor (à 250 g)
3 tsk potatismjöl
3 ägg
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk salt
3 krm vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej, patén smakade gott. Men den såg inte aptitlig ut. Den var för blöt och höll inte ihop. Samt att rödbetorna färgade av sig på blomkålen. Trots att jag följt receptet till punkt och pricka. Nej detta recept kommer inte göras om. Har ett annat recept som blir mycket bättre med lager av morot, ärtor och tror att det tredje lagret var spenat i patén. Detta recept har jag aldrig misslyckats med. Haft det på mitt julbord i många år tillbaka.

Camilla

2022-12-23

Mycket gott men rödbeterna färgade av sig på blomkålspuren. Skall nästa gång försöka med att stppa in formen en halvtimma i kyskåpet efter att jag lagt i rödbetspuren och innan jag fortsätter med blomkålen.

Eric

2012-06-26

Testa liknande recept

Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta rödbetor
Betyg 4.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålsdipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskburgare med kapris- och rödbetsröra
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad blomkål
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga