Grönsakspâté i tre färger
Grönsakspâté i tre färger är egentligen tre patéer i en, som ser förtjusande ut på matbordet. Gör en grönsakspuré med rödbetor, en med blomkål och en med gröna ärtor. Häll de i lager i en ugnsform och grädda i ugn. Vackert och gott.
Ingredienser
8 portioner
500 g färska rödbetor
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
1 pkt djupfrysta ärtor (à 250 g)
3 tsk potatismjöl
3 ägg
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 tsk salt
3 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, patén smakade gott. Men den såg inte aptitlig ut. Den var för blöt och höll inte ihop. Samt att rödbetorna färgade av sig på blomkålen. Trots att jag följt receptet till punkt och pricka. Nej detta recept kommer inte göras om. Har ett annat recept som blir mycket bättre med lager av morot, ärtor och tror att det tredje lagret var spenat i patén. Detta recept har jag aldrig misslyckats med. Haft det på mitt julbord i många år tillbaka.
Camilla
2022-12-23Mycket gott men rödbeterna färgade av sig på blomkålspuren. Skall nästa gång försöka med att stppa in formen en halvtimma i kyskåpet efter att jag lagt i rödbetspuren och innan jag fortsätter med blomkålen.
Eric
2012-06-26