Grönsakspâté i tre färger | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grönsakspâté i tre färger

Grönsakspâté i tre färger är egentligen tre patéer i en, som ser förtjusande ut på matbordet. Gör en grönsakspuré med rödbetor, en med blomkål och en med gröna ärtor. Häll de i lager i en ugnsform och grädda i ugn. Vackert och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna, blomkålen och ärterna var för sig i kastrull. Mixa grönsakerna var för sig i matberedare. Skala rödbetorna.
  2. Tillsätt 1/3 av potatismjöl, ägg, crème fraiche, salt och peppar till varje grönsakspuré. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter (för 8 port). Lägg ett smort smörgåspapper i botten.
  3. Häll grönsakspuréerna i formen, först rödbets-, sedan blomkåls- och sist ärtpurén. Grädda i 175°C, ca 1 tim. Täck ev formen om ytan blir för mörk. Låt pâtén stå kvar i formen minst 6 tim i kylskåp. Stjälp upp på serveringsfat.

För alla

Rätten är glutenfri men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 1 pkt djupfrysta ärter (à 250 g)
  • 3 tsk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan