Bakade betor med ramslöksaioli och grillad röding
Rödbetor, gulbetor, polkabetor – man tager vad man haver till detta mumsiga recept på småbetor som du bakar på grillen och avnjuter med en vårig majonnäs med ramslök och fransk senap. Serveras med grillad röding och färskpotatis.
Ingredienser
4 portioner
Betor
ca 600 g blandade små betor
ugn & grillfolie
salt
1 msk olja
Ramslöksaioli
50 g ramslök
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
salt och peppar
Till servering
grillad röding
citron
färskpotatis
bladsallad
dill
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Byt ut ramslök mot 65 g babyspenat och 1 riven vitlöksklyfta (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentar
100 g ramslök är väldigt mycket. Omöjligt att få till aiolin...
Märit
2020-04-26Hej Märit! Vi ber om ursäkt, vi har nu uppdaterat receptet och halverat mängden ramslök. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-30