Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakade betor med ramslöksaioli och grillad röding

Rödbetor, gulbetor, polkabetor – man tager vad man haver till detta mumsiga recept på småbetor som du bakar på grillen och avnjuter med en vårig majonnäs med ramslök och fransk senap. Serveras med grillad röding och färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Betor: Ansa och skala betorna med en potatisskalare. Dela om de är stora.
  2. Lägg betorna på ett dubbelvikt folieark. Salta och blanda med oljan. 
  3. Vik ihop foliearket till ett tätslutande paket. Lägg på grillen och grilla sakta under lock tills betorna är mjuka, ca 40 minuter.
  4. Ramslöksaioli: Lägg ramslök, äggulor, vinäger och senap i en matberedare och mixa till en slät puré.  Mixa ner oljan droppvis i purén. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera de bakade betorna med ramslöksaioli, röding och övriga tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Byt ut ramslök mot 65 g babyspenat och 1 riven vitlöksklyfta (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Betor
  • ca 600 g blandade små betor
  • ugn & grillfolie
  • salt
  • 1 msk olja
Ramslöksaioli
  • 100 g ramslök
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • salt och peppar
Till servering
  • grillad röding
  • citron
  • färskpotatis
  • bladsallad
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?