Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta pesto med falukorv och tomatsallad

Laga till en smakrik pasta med pesto, zucchini, purjolök och falukorv och njut av de goda smakerna! Krydda med salt och peppar och servera den smarriga pastan med tomater och basilika. Klart på cirka 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra av skinnet från korven, skär den och zucchinin i bitar.
  2. Ansa och skiva purjolöken.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Stek korv, zucchini och purjolök i omgångar i oljan i en stekpanna.
  5. Skär tomaterna i tärningar och strimla basilikan.
  6. Blanda den nykokta pastan med pesto, korv, zucchini och purjolök. Krydda med salt och peppar och servera med tomater och basilika.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och peston. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i peston.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost (kan ev finnas i peston) utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 550 g falukorv
  • 1 zucchini
  • 1/2 purjolök
  • 4 port pasta gärna gemelli
  • 1 msk olja
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pesto
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3051 kJ / 730 kCal