Körsbärstomater på burk ger en lyxig touch till denna marockanska färsgryta med spiskummin och aprikoser. Servera med en sval yoghurt med färsk mynta.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För det första bytte jag ut lammfärsen, då jag inte äter lamm, men tror inte det var så stor skillnad med vanlig 10%-ig nötfärs. Hade tyvärr endast 4 aprikoser, men det gick bra ändå, smaken trängde faktiskt igenom ändå. Saltade och pepprade mer än vad det stod i receptet, annars skulle det ha blivit litet klent i min smak. Det var en god "vardagsgryta" med spännande smaker, såsom spiskummin, ingefära och chilifrukt. Myntayoughurten hade en fräsch smak, och cous cous tycker jag passade jättebra till. Det hela tog inte under 30 min., som det stod i receptet, utan snarare c:a 45 min. Jag kan tänka mig att laga denna rätt igen. Som sagt; detta var en god vardagsrätt!
Marie
2012-02-21En lättlagad och god gryta som är perfekt vardagsmat. Låt dig inte luras av det tråkiga utseendet, smakerna är utsökta. En bra blandning av sött, syrligt och kryddigt. Youghurten passar också bra till.
Anders
2012-02-17Mmmm- suveränt gott, perfekt med brytningen med myntayoughurten. Det var dottern som lagade som inte är i köket varje dag så det tog lite längre tid, men hon tyckte recptet var enkelt att följa och som sagt gott blev det!
Liselott
2012-02-15