Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marockansk färsgryta med myntayoghurt

Körsbärstomater på burk ger en lyxig touch till denna marockanska färsgryta med spiskummin och aprikoser. Servera med en sval yoghurt med färsk mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan och finhacka chilin.
  2. Fräs lök, paprika, chili, ingefära och spiskummin i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt tomaterna. Låt småkoka under lock 15 minuter.
  4. Grovhacka aprikoserna och blanda i grytan. Låt småkoka ytterligare 10 minuter.
  5. Tillaga under tiden couscousen enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Blanda yoghurt, honung och mynta. Servera grytan med couscous och en klick myntayoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt couscous med quinoa, bovete, ris eller bönor.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 burkar körsbärstomater (à 400 g)
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 dl couscous
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 kruka finhackade mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!