Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsakschips

Nyttiga och goda grönsakschips på palsternacka, morötter och rödbetor. Chipsen blir härligt färgglada och goda, men var beredd på att det här receptet är lite krävande och avancerat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva grönsakerna så tunt som möjligt; så tunt att de nästan är genomskinliga. Låt dem torka på hushållspapper eller handduk.
  2. Häll olja i en stekpanna med raka kanter, ca 3 cm höga, eller använd en fritös. Hetta upp oljan till ca 180°C.
  3. Fritera chipsen i omgångar, 1-2 minuter, låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg i skål och salta.

Tips

Tänk på att använda vinterrotfrukter. Färska innehåller för mycket vatten och blir därför inte spröda.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • rotgrönsaker (t ex morot, rödbeta, selleri, palsternacka och majrova)
  • olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?