Grönsaksbullar med grönsaksstuvade makaroner

2
1 Klimatsmart
Grönsaksbullar med grönsaksstuvade makaroner

De saftiga grönsaksbullarna steks gyllene och serveras på en bädd stuvade makaroner som piffats till med krispiga sockerärtor och söta körsbärstomater. Addera hackad persilja och tunt skuren salladslök och måltiden är komplett. Detta är en rätt som både är god, mättande, snabblagad och klimatsmart.

Skriv ut
Grönsaksbullar med grönsaksstuvade makaroner

Ingredienser

4 portioner
4
salladslökar
150 g
salladsärtor
15
körsbärstomater
1
kruka persilja
1 l
mjölk (3%)
5 dl
makaroner
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
-
muskotnöt
2
förp grönsaksbullar (à 200 g)
2 msk
olja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria grönsaksbullar.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria grönsaksbullar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Kim

2020-07-09

Bullarna var ganska torra, utan makaronerna hade de inte gått att äta. Makaronerna med grönsakerna var ganska gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2943 KJ / 704 kCal
Fett 25 g
Salt 4.64 g
Kolhydrater 81 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept