Grönsaksbullar med grönsaksstuvade makaroner
De saftiga grönsaksbullarna steks gyllene och serveras på en bädd stuvade makaroner som piffats till med krispiga sockerärtor och söta körsbärstomater. Addera hackad persilja och tunt skuren salladslök och måltiden är komplett. Detta är en rätt som både är god, mättande, snabblagad och klimatsmart.
Ingredienser
4 portioner
4 salladslökar
150 g salladsärtor
15 körsbärstomater
1 kruka persilja
1 l mjölk (3%)
5 dl makaroner
1/2 tsk salt
1 krm peppar
muskotnöt
2 förp grönsaksbullar (à 200 g)
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2943 KJ / 704 kCal
Fett25 g
Salt4.64 g
Kolhydrater81 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Missvisande då grönsaksbullarna är färdigköpta. Önskar ett riktigt recept.
Maria
2024-01-31Bullarna var ganska torra, utan makaronerna hade de inte gått att äta. Makaronerna med grönsakerna var ganska gott.
Kim
2020-07-09