Grönpepprig gryta

Grönpepprig gryta är ett underbart recept som dessutom går snabbt att laga. Den färdiga grytbasen får extra smak av bland annat crème fraiche och grönpeppar. Denna rätt passar utmärkt till pressad potatis och kokta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Ingredienser
4 portioner
1 sats grytbitar + buljong (fryst, tinad) se länk under steg 2
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl crème fraiche (eller matlagningsgrädde)
1 1/2 tsk torkade grönpepparkorn
1 1/2 tsk kinesisk soja
1 msk majsstärkelse (Maizena)
smör eller olja
ev salt och peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stNu när v38 kommit och gått, kan ni inte lägga upp receptet på varianten med rödvin?
Henrik
Hej! I vecka 38 kommer det receptet med i Matkassen. Så då får vi se fram emot det när hösten gör sig påmind.
Ica-köket
I tidningen där detta recept förekom nämns en variant med bla rödvin, det hade varit intressant att få tillgång till det också.
Henrik
Helt suveränt recept. Gör det ofta och bjuder vänner på.
Martin
mycket gott och enkelt då man använder grytbasen !!
Erica
Jättegott! Verkligen rekommenderat recept! Passar både som vardagsmat och som bjudmat till fest!
Elin
Äntligen en rätt som alla i familjen tycker om. Otroligt gott! Den här rätten kommer jag att bjuda gäster på. Kryddade lite extra med nymald svart och vitpeppar. Jag tog även lite extra grönpeppar. Använde cream fraish.
Annika