Grönpepparsås

Att göra en egen sås från grunden behöver inte alls vara krångligt. Med detta recept kan du göra en enkel grönpepparsås som passar till allt ifrån oxfilé till kyckling. Såsen kokas ihop på grönpepparkorn, vispgrädde och en skvätt konjak, vilket ger en pikant och lite lyxig smak.

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är baserat på hela satsen.
Energi3952 KJ / 944 kCal
Fett92 g
Salt2.72 g
Kolhydrater11 g
Protein5 g
Kommentarer
39 stTar gärna lite genvägar när vi inte har allt hemma och ibte vill åka till affären Tog frusen charlottenlök och torkag grönpeppar Blev supergott! Lätt att göra också
Maria
Hej, Avses koncentrerad eller utspädd fond? mvh Pär
Pär
Hej Pär! Det är koncentrerad fond som används i receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Körde rom isf cognac och lite vinäger, kommer göras igen
Rikard