Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

En lättlagad soppa som mest sköter sig själv på spisen är den här gröna och varma soppan med grönkål. Servera den med ett pocherat ägg i varje tallrik samt ett gott smörrebröd med lax- och pepparrotsröra.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

Ingredienser

4 portioner

Grönkålssoppa

1 gul lök
1 1/2 msk smör eller margarin
500 g fryst grönkål
8 dl grönsaksbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
1 dl vispgrädde
salt
peppar

Pocherade ägg

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
4 ägg

Smörrebröd

1 gul lök
1/2 msk smör eller margarin
8 skivor rågbröd
200 g varmrökt lax
1 dl smetana
1 msk riven pepparrot
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:03:00
00:10:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegod och lätt soppa MH

    Monica

  • Gjorde med färsk grönkål och den gick inte att mixa slät. Funderar på om den frysta är mindre seg.

    Marianne

  • Gjorde enbart soppan med ett hårdkokt ägg till. Enkel att göra och mycket god, kommer att göra den igen.

    Lena

  • Bra på att göra mat.

    Sofia

  • Soppan var helt okej, men inget jag gör om. Smörrebröden passar bättre som förrätt till annan mat. Ingen höjdare för barnen...

    Weronika

Näringsvärde per portion

Energi3373 KJ / 804 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater38.5 g
Protein37.9 g

Testa liknande recept

  • Smörrebröd med torsk och purjolök
    Betyg 1 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad