Grönkålssoppa med ägg

51
7
Grönkålssoppa med ägg

Vill man variera spenatsoppan kan man byta ut spenaten mot grönkål, som i detta fallet. Med ägg och bröd blir soppan både god och mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Grönkålssoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
300 g
pumpabröd
1
gul lök
450 g
potatis
1 tsk
olja
1 l
vatten
2
hönsbuljongtärningar
1 msk
vitvinsvinäger
125 g
grönkål
-
salt och peppar
4
ägg
125 g
färskost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut färskosten mot annat mjölkfritt pålägg.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Hans

9/29/2020

Mycket märkligt recept, alldeles för skarp och konstig smak. Omöjlig att rädda med redning eller annat som mjukar upp kålsmaken. Undrar nästa om det är något fel i receptet.

Redaktionen ICAse

10/6/2020

Hej Hans! Tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat mängden grönkål från 500 g till 125 g. Hoppas att du vill testa laga soppan igen! Hälsningar Elina

Carina

9/3/2020

🤮👊🏼👊🏼lyssna

Anna

5/9/2020

Denna soppa var inte alls god!! Försökte rädda den med matlagningsgrädde, lime, mer salt men ingenting fungerade. Den var oätbar

Näringsvärde per portion

Energi 2167 KJ / 519 kCal
Fett 17.3 g
Kolhydrater 63.4 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept