Grönkålssoppa med ägg

55
8
Grönkålssoppa med ägg

Vill man variera spenatsoppan kan man byta ut spenaten mot grönkål, som i detta fallet. Med ägg och bröd blir soppan både god och mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012

Grönkålssoppa med ägg

Ingredienser

4 portioner
300 g pumpabröd
1 gul lök
450 g potatis
1 tsk olja
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk vitvinsvinäger
125 g grönkål
salt och peppar
4 ägg
125 g färskost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut färskosten mot annat mjölkfritt pålägg.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Betty

2022-01-21

Jättegod soppa tyckte jag och min man.

Hans

2020-09-29

Mycket märkligt recept, alldeles för skarp och konstig smak. Omöjlig att rädda med redning eller annat som mjukar upp kålsmaken. Undrar nästa om det är något fel i receptet.

Redaktionen ICAse

2020-10-06

Hej Hans! Tack för din kommentar. Våra kockar har sett över receptet och vi har ändrat mängden grönkål från 500 g till 125 g. Hoppas att du vill testa laga soppan igen! Hälsningar Elina

Carina

2020-09-03

🤮👊🏼👊🏼lyssna

Näringsvärde per portion

Energi 2167 KJ / 519 kCal
Fett 17.3 g
Kolhydrater 63.4 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden