Grönkålssoppa med ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönkålssoppa med ägg

Vill man variera spenatsoppan kan man byta ut spenaten mot grönkål, som i detta fallet. Med ägg och bröd blir soppan både god och mättande.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala lök och potatis. Hacka löken och skiva potatisen tunt.
  3. Fräs löken i oljan i en stor kastrull. Lägg i potatisen tillsammans med vatten, buljongtärningar och vinäger. Koka tills potatisen är mjuk.
  4. Tillsätt grönkålen och låt soppan koka upp. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg äggen i kokande vatten och koka 8-9 minuter. Spola i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.
  6. Servera soppan med ägghalvor och bröd med färskost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut färskosten mot annat mjölkfritt pålägg.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pumpabröd
  • 1 gul lök
  • 450 g potatis
  • 1 tsk olja
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 500 g grönkål
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 125 g färskost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2167 kJ / 519 kCal