Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Grönkålssoppa

Betyg
8 röster

En snabblagad grönkålssoppa med skinkspad och fänkål passar utmärkt kalla dagar. Rör ner gräslök i den varma, krämiga soppan just före du serverar den med ägghalvor eller kanske mumsiga prinskorvar!

Ingredienser

  • 1 grönkålsstånd (à ca 400 g)
  • 1 l skinkspad eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk mald fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad gräslök

Så här gör du

  1. Skölj och repa bladen från grönkålen. Koka kålen mjuk i skinkspadet i en gryta ca 15 min.
  2. Ta upp kålen med en hålslev och hacka den fint, gärna i matberedare. Lägg tillbaka kålen i grytan.
  3. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner i grytan. Låt koka ca 5 min. Smaka av med fänkål, salt och peppar. Rör i gräslöken. Servera soppan med ägghalvor eller prinskorv.