Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönkålssoppa

En snabblagad grönkålssoppa med skinkspad och fänkål passar utmärkt kalla dagar. Rör ner gräslök i den varma, krämiga soppan just före du serverar den med ägghalvor eller kanske mumsiga prinskorvar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och repa bladen från grönkålen. Koka kålen mjuk i skinkspadet i en gryta ca 15 min.
  2. Ta upp kålen med en hålslev och hacka den fint, gärna i matberedare. Lägg tillbaka kålen i grytan.
  3. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner i grytan. Låt koka ca 5 min. Smaka av med fänkål, salt och peppar. Rör i gräslöken. Servera soppan med ägghalvor eller prinskorv.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönkålsstånd (à ca 400 g)
  • 1 l skinkspad eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk mald fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden