Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grönkålssoppa

(20)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En snabblagad grönkålssoppa med skinkspad och fänkål passar utmärkt kalla dagar. Rör ner gräslök i den varma, krämiga soppan just före du serverar den med ägghalvor eller kanske mumsiga prinskorvar!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönkålsstånd (à ca 400 g)
  • 1 l skinkspad eller köttbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk mald fänkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och repa bladen från grönkålen. Koka kålen mjuk i skinkspadet i en gryta ca 15 min.
  2. Ta upp kålen med en hålslev och hacka den fint, gärna i matberedare. Lägg tillbaka kålen i grytan.
  3. Rör ut mjölet i grädden och vispa ner i grytan. Låt koka ca 5 min. Smaka av med fänkål, salt och peppar. Rör i gräslöken. Servera soppan med ägghalvor eller prinskorv.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 15 g
Energi
960 kJ / 230 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer