Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor

Det finns mängder med recept på grönkålssoppa men detta är det klassiska, smaksatt så som man gjorde förr i tiden med lite mortlad anis och fänkål. Grädden gör smaken av grönkål mild och krämig. Mycket gott!

Gör så här
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett50 g
Salt2.5 g
Kolhydrater18 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
20 stJag gjorde lite redning så blev den inte så blaskig
Birgitta
Alldeles för vattnig om en följer receptet.
Marie
Mycket god soppa med nygammal smaksättning. Det lät lite underligt med anis och fänkål, men soppan blev jättegod. Inte alls vattnig, tog en tärning grönsaksbuljong, två Maggitärningar, anis och fänkål och bytte ut knappt tre deciliter vatten mot skinkspad. Svartpeppar, men inget salt. Jag använde färsk grönkål.
Lotta