UNDER 30 MIN | Medel

Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

Härligt fräsch grönkålssallad som du kryddar med granatäpple och valnötter. Den sötsyrliga dressingen görs av apelsinjuice, honung och olivolja. Massera in dressingen i grönkålen blanda sedan ned fint skuren silverlök samt apelsin. Du toppar den goda grönkålssalladen med granatäppelkärnor och valnötter. Smaklig sallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär apelsinen i filéer. Här kan du se hur du filéar en apelsin. Skär gärna över en skål så att all saft sparas. Pressa ur resten av saften från hinnorna som skurits bort.
  2. Blanda apelsinsaften med honung, olivolja, salt och peppar. Massera in dressingen i grönkålen.
  3. Dela och knacka ur kärnorna ur granatäpplet, alternativt tina djupfrysta.
  4. Skala och skiva silverlöken tunt. Grovhacka nötterna.
  5. Blanda grönkålen med apelsinfiléer och silverlök. Toppa med granatäppelkärnor och valnötter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 250 g färsk strimlad grönkål
  • 1 granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 äpple motsvarar 1 dl kärnor)
  • 1 silverlök
  • 1/2 dl valnötter