Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

28
4
Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

Härligt fräsch grönkålssallad som du kryddar med granatäpple och valnötter. Den sötsyrliga dressingen görs av apelsinjuice, honung och olivolja. Massera in dressingen i grönkålen blanda sedan ned fint skuren silverlök samt apelsin. Du toppar den goda grönkålssalladen med granatäppelkärnor och valnötter. Smaklig sallad!

Skriv ut
Grönkålssallad med granatäpple och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1
apelsin
1 msk
flytande honung
3 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 krm
peppar
ca 250 g
färsk strimlad grönkål
1
granatäpple eller frysta granatäppelkärnor (1 äpple motsvarar 1 dl kärnor)
1
silverlök
1/2 dl
valnötter

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Katja

2020-12-26

Jag undrar om Icas provkök har kontrollerat proportionerna i den här salladen och om den är tänkt att ätas som huvudrätt eller som tillbehör till annan mat? Jag gjorde på hälften av grönkålen (125 g) och fullt av allt annat: dressingen var ganska snålt tilltagen, det ligger definitivt inte kvar något i botten av skålen så hur den skall räcka till 250 g begriper jag inte, det måste bli torrt. Bilden ser inte inte ut som verkligheten: på bilden ser det ut som om det är jättemånga apelsinklyftor (jag kan se minst sex stycken) och de skall vara inblandade så då måste det finnas ännu fler. En apelsin har ca 8-10 klyftor så de kan inte vara blandade så noga i salladen på bilden. Min apelsin var åt det mindre hållet men för att räcka till 250 g grönkål hade jag behövt minst tre apelsiner. Jag trodde att detta var en rätt man skulle ha på julbordet för att få litet grönsaker bland allt kött men resultatet fyllde en treliters bunke så det är nog huvudrätt. På hälften av grönkålen! Tur att jag inte gjorde full mängd. Smaken är helt okej tyckte jag, något för salt och litet för sur, men inget av barnen ville ha och de två andra vuxna smakade bara och tog inte om så nu sitter jag här med hälften kvar på annandagen och äter och äter... Baserat på hela recensionen kan jag bara sätta betyg två (2). En förbättring på receptet vore mer honung och mindre salt eftersom grönkål smakar rätt salt i sig. Halvera grönkålen och lägg till 1 msk koncentrerad apelsinjuice. Eller sätt två portioner som standardstorlek på receptet istället för som nu fyra.

Kristina

2020-12-23

Jättegod och lättlagad sallad. Helt klart en ny favorit!

Eva-marie

2020-12-20

Supergod sallad!!!!

Testa liknande recept