Grönkålspaj med valnötter

Betyg 4.4 av 5.336 personer har röstat
Receptet har 89 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

10 portioner

Pajskal

75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl mager kvarg

Fyllning

250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter

Äggstanning

3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

89 st
  • Receptet kan inte vara uppdaterat som anges nedan.

    Elisabeth

  • Ska osten ner i äggstanningen?

    Pernilla

    Hej Pernilla! Den ska på samtidigt med nötterna. Receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Stämmer det att det ska vara 3 rödlökar i receptet? Det kändes väl mycket och den smaken tog liksom över.

    Lisa

  • Använder gärna créme fraîches istället för kvarg i pajdegen (mindre förstås). Hade inte så mycket grönkål. Fyllde ut med broccoli vilket blev ruskigt bra.. Stekte bacon, lök och vitlök. Därefter i med ångad grönkål och broccoli. Salt och chili i den röran. Så gott.

    Susanne

  • Kan man frysa in den, hur blir den när man tina upp den?

    Carina

    Hej Carina! Ja, den går att frysa. Tina den sen i kylskåp och värm upp den i ugnen sen den kan bli lite blötare än när den är nylagad men det är ingen större fara! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man frysa in pajen?

    Maria

    Hej Maria! Ja, det går fint! God jul! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Ska man äta denna varm eller kall?

    Josefine

    Hej Josefine! Det fungerar vilket som men är ju en smaksak. Jag skulle helst vilja ha den lite ljummen. God Jul. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Går det att byta ut osten till mjölkfri variant på ett bra sätt? Någon som har tips på vilken i så fall?

    Lovisa

    Hej Lovisa! Då får du nog välja en vegansk "ost". Finns lite olika varianter i kyldisken, bla cheddar och mozzarella. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • En favorit på bordet, året runt! Använder fryst grönkål som jag preppar kort i tryckkokaren med ånga och sedan bara vänder den lätt i det stekta o nästan karamelliserade rödlöken. Tar Creme Fraiche om jag inte har grädde ibland och den är godimligt god, varje gång! Tack!

    Kanita

  • Mycket gott och lättlagat! Lade till kuber av kokt pumpa och rostade mandlar. Turkisk yoghurt i stället för grädde. Kan varieras oändligt 😋😛

    Elizabet

Näringsvärde per portion

Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grönkålspesto
    Betyg 3.3 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Smördegskringlor med ost och grönkål
    Betyg 4.9 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Cheddarsamosas
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bye bye christmas-quesadilla
    Betyg 3.4 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad