Fläskfilé med timjankål
På under en halvtimme svänger du ihop en underbar måltid om du följer detta recept på fläskfilé med härlig timjankål. Blanda ingredienserna till din kål och låt småkoka tills potatisen är mjuk. Servera timjankålen med den stekta, goda fläskfilén.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2000
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
1 liten rödlök
200 g grönkål
2 msk smör eller margarin
1 msk timjan (eller färsk hackad)
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl mellangrädde
1/2 tsk salt
400 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
salt
grovmalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut matlagningsgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut matlagningsgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Spara inte in på grönkål en, den krymper kraftigt. Ta gärna en stor rödlök och lite mera grädde.
Jan
2022-03-07