Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskfilé med timjankål

På under en halvtimme svänger du ihop en underbar måltid om du följer detta recept på fläskfilé med härlig timjankål. Blanda ingredienserna till din kål och låt småkoka tills potatisen är mjuk. Servera timjankålen med den stekta, goda fläskfilén.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka rödlöken. Tina grönkålen. Fräs potatis, lök och grönkål i smör eller margarin. Krydda med timjan.
  2. Rör ner crème fraiche och mellangrädde. Smaka av med salt. Låt småkoka tills potatisen känns färdig.
  3. Skär fläskfilé i ca 2 cm tjocka bitar. Platta ut med handen till dubbelt så stora biffar. Smält smör eller margarin i stekpannan och stek köttet i ca 2 minuter per sida. Salta och peppra med grovmalen svartpeppar. Servera med timjankålen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja, välj laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut matlagningsgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 200 g grönkål
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk timjan (eller färsk hackad)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan