Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Frittatan kommer från Italien och påminner om omelett, men är så mycket mer. Stek grönkål tillsammans med vitlök och hackad lök. Häll över en luftig äggsmet, blanda om och släng in i ugnen. När den är klar sprinklar du över parmesan efter eget tycke.

Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Ingredienser

8 bufféportioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
2 dl riven parmesan
225 g skuren grönkål
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
8 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Till servering

anchochili korvish eller annan korv

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • *hade inget vid sidan av.

    Eva

  • Väldigt gott! Jag gjorde en halv sats och hade vid sidan av, åt upp nästan allt till lunch. Valnötter som topping passar bra till.

    Eva

  • Skippade korven och fick med lite rivna morötter en bra och nyttig lunch för 3-4 pers. Om man som jag har en stekpanna som tål att vara i ugnen så blev det väldigt lite disk också!

    Josephine

Näringsvärde per bufféportion

Energi1249 KJ / 299 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein19 g

Testa liknande recept

  • Grönkål- och parmesanchips
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålssoppa med parmesan
    Betyg 3.2 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad