Grönkålschips med sesamfrön

Betyg 4.6 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Grönkålschips med sesamfrön

Sesamfrön ger en asiatisk twist till de här frasiga grönkålschipsen. Inte konstigt att grönkålschips har blivit så populära som snacks när det både är syndigt gott och snabbt fixat plus innehåller massa nyttigheter.

Grönkålschips med sesamfrön

Ingredienser

4 portioner
4 msk sesamfrö
4 msk olja
1 tsk nymalen svartpeppar
3 krm salt
ca 400 g hela grönkålsblad

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Brukar ta 1 msk japansk soja och byta ut hälften av oljan mot sesamolja. En favorit hos mig och nioåringen!

    Anna

  • Använd aldrig peppar! Trodde det var fel på grönkålen men inte🫤 nu kämpar vi för att få barnen att gilla grönkål igen😤

    Ulrica sophie

  • Testade grönkålschips hos en väninna för första gången härförleden. Supergott, vet inte om det var just det här receptet dock. Jag hade ingen grönkål hemma ikväll men ruccola som behövdes göras vid så då tog jag den istället (minska matsvinn osv.). Så jag tänkte att jag testar med den. Det blev minst lika bra, lite pepprigare i smaken men annars samma smakupplevelse, känslan av att det bara smälter i munnen. Och sesamfröna. Wow!!!!

    Lina

  • Det här med att göra i omgångar, ska man ta ut plåten eller räcker det med att öppna luckan?

    Pär-magnus

  • jättegott⭐⭐⭐⭐⭐

    Camilla

  • Hur förvarar man dessa? Kyl eller skafferi?

    Hanna

    Hej Hanna! Förvara dem gärna i en lufttät burk i skafferiet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Passar det bättre att äta dom varma/ljumma eller går det att äta dom kalla???

    Agneta

    Hej Agneta! De svalnar ganska snabbt och de är jättegoda att äta kalla. Förvara dem i en lufttät burk om det mot förmodan blir några över :) Lycka till Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hur ska man laga det???

    Pontus

    Hej Pontus! Du ska först massera in sesamfrö, olja, svartpeppar och salt i grönkålen och bre ut dem glest i en långpanna. Sen ska du tillaga dom i ugnen i omgångar så att kålen blir krispig. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Ska man äta dem varma direkt från ugnen eller kalla?

    Camilla

  • Jättegott!!!

    Frida

Näringsvärde per portion

Energi831 KJ / 199 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Grönkålschips
    Betyg 4.3 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålsshake
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Piadina med grönkål och mögelost
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad