Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Långkål med skinka

Hallands traditionella landskapsrätt är en smarrig långkål med salt skinka. Blanda samman den frästa, gräddkokta grönkålen med skinkspadskokta kålblad och servera den krämiga kålröran direkt med nykokt, rimmad skinka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort den grova stammen från kålbladen. Koka dem mjuka i skinkspad eller buljong i ca 20 minuter. Ta upp och grovhacka grönkålen. Spadet kan sparas som grund till soppa.
  2. Fräs grönkålen i smör i 2-3 minuter. Häll på grädden och låt småkoka utan lock ca 10 min. Tillsätt fänkål, socker, salt och peppar. Servera till rimmad kokt skinka.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg grönkål
  • 5 dl skinkspad eller köttbuljong + vatten (5 dl skinkspad motsvarar 1 köttbuljong + vatten)
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?