Långkål med skinka

Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Långkål med skinka

Hallands traditionella landskapsrätt är en smarrig långkål med salt skinka. Blanda samman den frästa, gräddkokta grönkålen med skinkspadskokta kålblad och servera den krämiga kålröran direkt med nykokt, rimmad skinka.

Långkål med skinka

Ingredienser

8 portioner
1 kg  grönkål
5 dl  skinkspad eller köttbuljong + vatten (5 dl skinkspad motsvarar 1 köttbuljong + vatten)
2 msk  smör
2 dl  vispgrädde
1 tsk  stött fänkål
1 tsk  socker
1 1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålssallad med fikon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkål
Betyg 2.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga