Långkål med skinka

Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Långkål med skinka

Hallands traditionella landskapsrätt är en smarrig långkål med salt skinka. Blanda samman den frästa, gräddkokta grönkålen med skinkspadskokta kålblad och servera den krämiga kålröran direkt med nykokt, rimmad skinka.

Långkål med skinka

Ingredienser

8 portioner
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong + vatten (5 dl skinkspad motsvarar 1 köttbuljong + vatten)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 tsk socker
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

00:20:00
00:02:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Halländsk långkål
Betyg 3.6 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rods grönkål
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkålssoppa med frikadeller
Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkålssallad med fikon
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Grönkål
Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad