Gröna Pytten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gröna Pytten

Gröna pytten är en härlig vegetarisk variant på pytt i panna. Tärnade rotfrukter som potatis, palsternacka och kålrot steks mjuka tillsammans med rödlök, fina små ärtor och får sälta av hackad ättiksgurka. Serveras med stekt ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka, kålrot och rödlök.
  2. Stek alla rotfrukterna i oljan i en stor stekgryta tills de blivit mjuka. Blanda i ärterna och låt dem fräsa med några min.
  3. Hacka ättiksgurkan. Rör ner gurkan i pytten och smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över rikligt med hackad persilja och servera pytten med steka ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 150 g kålrot
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olja
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 4 ättiksgurkor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • stekta ägg till servering
Lägg till i inköpslistan