Gröna fiskpanetter med filsås och råstekta haricots verts

Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Gröna fiskpanetter med filsås och råstekta haricots verts

Att panera torskfilé i dill och ströbröd blir otroligt gott. Servera dina hemgjorda fiskpanetter med filsås, kokt potatis och citron- och vitlöksstekta haricots verts. Vardagsmat när den är som bäst!

Tallrik med fiskpanetter, potatis och haricots verts, filsås som serveras i en skål på sidan om.

Ingredienser

4 portioner

Potatis

4 port potatis

Fisk

1 kruka dill
2 1/2 dl panko eller ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 ägg
600 g torskfilé eller kapkummel
smör (till stekning)

Filsås

1 dl majonnäs
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl chilisås

Bönor

150 g haricots verts (bönor)
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (saften)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2986 KJ / 713 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater65 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad laxfilé med frasig topping
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesan- och pankobönor
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskpanetter med dillsås
    Betyg 4.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad