Gröna baconplättar med gräslökssås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gröna baconplättar med gräslökssås

Ett lättlagat och roligt recept på gröna baconplättar med gräslökssås. Plättarna blir nyttiga med morot, palsternacka, rotselleri, squash, ägg och mjölk. Plättarna smaksätts med bacon och basilika. Servera med en härlig sås av smaksatt crème fraiche.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv med matberedarens fina skiva morot, palsternacka, rotselleri och squash. Strimla baconet. Fräs bacon och grönsaksrivet i baconfettet.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, maizena, salt och basilika. Smält margarin eller smör och vispa ner i äggsmeten tillsammans med fräset.
  3. Hetta upp en plättlagg och smörj första gången. Häll ca 1 msk smet i varje hål. Grädda på båda sidor.
  4. Servera med lätt crème fraiche smaksatt med hackad gräslök och en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk, smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1 liten palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 1 squash
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk smör eller margarin
  • lätt crème fraiche
  • hackad gräslök
  • sallad
Lägg till i inköpslistan