Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad med citron och ingefära. Gröna tomater ger en härligt grön marmelad som du enkelt tillagar själv. Koka ihop de gröna tomaterna tillsammans med citron, ingefära och syltsocker. Förvara marmeladen svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Kommentarer
23 stJag gjorde detta recept på dubbelt så mycket tomater (1 kg). Jag har använt mina omogna tomater så var för små för att låta mogna inomhus. Jag minskade socker till 4 dl för 1 kg tomater, då läste jag på kommentarer att det blev för sött. Jag har hackat en röd chilli och även kockat ihop med tomater frön av en vaniljstång . Jag är mycket nöjd med resultat, marmeladen passade perfekt till getost med ett glass rött vin. Kanske aningens för sött så nästa gång jag tar ännu mindre socker.
Nikos
Lätt att göra riktig god smak ska rekommendera till vänner
Håkan
Sååå god skall tillagas fler gånger
Ingela
Enkelt och gott ! Brukar testa olika smaker med perfekt 👌
Patric
Jättegod, minskade socker till 2,5 dl och skar tomaterna i väldigt små bitar. Behövde ingen mixer! Tog en hel citron både rivet skal och saft och mycket skivad ungefära. Rekommenderas!
Anneli
Mycket bra recept. Tillsatte 1 krm vaniljpulver till ovanstående recept. Kan rekommenderas
Marianne
Gjorde idag på omogna 100/1000 och mosade de kokta tomaterna med en hålsil. Supergott men möjligen lite mindre socker nästa gång.
Helena
Så himla god
Marianne
Jag finhackade två mjuka torkade fikon som fick koka med från början. Det blev en gott. Lite sött men det är lätt att reglera nästa gång.
Elisabeth
We just too
Jona