Grön sparrisrisotto med musslor
5Världens godaste

Grön sparrisrisotto med musslor är en vacker rätt som kombinerar havets sälta med vårens primörer. Den perfekta risotton görs genom att sakta låta buljongen koka in i riset under omrörning, och att låta risotton vila några minuter när den kokat klart. Rör ner musslorna och de sparristopparna precis innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
Musslor
1 kg blåmusslor
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
4 dl vatten
Risotto
250 g grön sparris
1/2 kruka dill
10 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl carnaroli- eller arborioris
2 msk olivolja
100 g parmesan
100 g smör
1 citron (ca 2 msk juice)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stJättegod och smakrik rätt! Vi är två och delade därför receptet, minskade riset till 1 1/2 dl samt köpte 400 g frysta musslor med skal på ICA Maxi, det tog tid, men var klart värt det! Agnetha
Agneta
Smaken var mycket trevlig. Sparrisen ihop med musslorna och buljong/vin gav en mycket fin umami. Det är lite olika steg att få till det men i slutändan är det värt det. Rekommenderas.
Magnus
En mycket god risotto ! Fin smakkombination.
Jörgen
Det tog lite tid men väl värt!
Anna-carin