Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
1
Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Shakshuka är en maträtt med ägg som är populär i Nordafrika och Mellanöstern och som blivit en folkkär brunchrätt. Här har vi gjort en grön variant med spenat, purjolök och jalapeño som toppas med fetaost och avnjuts med en klick yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   liten purjolök (à ca 150 g)
1/2 dl  olivolja
1 tsk  malen spiskummin
1 tsk  malen koriander
200 g  färsk bladspenat
1 dl  vatten
salt
4   ägg
1   kruka dill
2 dl  matyoghurt (10%)
1   skivad jalapeño
75 g  fetaost

Serveringsförslag

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt ut ost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalterenativ.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott och enkelt att laga!

Juraj

2023-05-19

Näringsvärde per portion

Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Spenatsoppa med mjukost och ägg
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakade ägg med sparris och spenat
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med spenat och ost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med Västerbottensost och spenat
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön lasagne
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga