Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
1
Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Shakshuka är en maträtt med ägg som är populär i Nordafrika och Mellanöstern och som blivit en folkkär brunchrätt. Här har vi gjort en grön variant med spenat, purjolök och jalapeño som toppas med fetaost och avnjuts med en klick yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 150 g)
1/2 dl olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
200 g färsk bladspenat
1 dl vatten
salt
4 ägg
1 kruka dill
2 dl matyoghurt (10%)
1 skivad jalapeño
75 g fetaost

Serveringsförslag

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott och enkelt att laga!

Juraj

2023-05-19

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Pasta med kyckling, spenat och feta
Betyg 3.8 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filo- och fetafrestelse
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spättarullar med spenat och ost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med Västerbottensost och spenat
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Paprikapesto med fetaost och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga