Grön shakshuka med spenat och jalapeño
Shakshuka är en maträtt med ägg som är populär i Nordafrika och Mellanöstern och som blivit en folkkär brunchrätt. Här har vi gjort en grön variant med spenat, purjolök och jalapeño som toppas med fetaost och avnjuts med en klick yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 150 g)
1/2 dl olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
200 g färsk bladspenat
1 dl vatten
salt
4 ägg
1 kruka dill
2 dl matyoghurt (10%)
1 skivad jalapeño
75 g fetaost
Serveringsförslag
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Byt ut ost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalterenativ.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein15 g
Kommentar
Mycket gott och enkelt att laga!
Juraj
2023-05-19