Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Shakshuka är en maträtt med ägg som är populär i Nordafrika och Mellanöstern och som blivit en folkkär brunchrätt. Här har vi gjort en grön variant med spenat, purjolök och jalapeño som toppas med fetaost och avnjuts med en klick yoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023

Grön shakshuka med spenat och jalapeño

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 150 g)
1/2 dl olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
200 g färsk bladspenat
1 dl vatten
salt
4 ägg
1 kruka dill
2 dl matyoghurt (10%)
1 skivad jalapeño
75 g fetaost

Serveringsförslag

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Supergod och snabblagad!

    Kerstin

  • Mycket gott och enkelt att laga!

    Juraj

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi1353 KJ / 323 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein15 g

Testa liknande recept

  • Pasta med kyckling, spenat och feta
    Betyg 3.8 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Filo- och fetafrestelse
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spättarullar med spenat och ost
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grön lasagne
    Betyg 3.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad