Grön shakshuka med kirskål och citron

3
4
Grön shakshuka med kirskål och citron

Shakshuka är rätten som funkar lika bra morgon som kväll! Här i en grön version där kirskål spelar huvudrollen och citronsaft piggar upp de robusta smakerna. Avsluta med en klick yoghurt och hackade färska örter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön shakshuka med kirskål och citron

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g späda blad av kirskål
1 tsk hel kummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 - 5 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl matyoghurt
2 dl färsk koriander eller persilja
flingsalt

För alla

Fri från gluten men inehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hittar du ingen kirskål kan du använda bladspenat.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Christoffer

2021-05-15

Att byta ut kirskål mot svartkål/grönkål går också alldeles utmärkt!

Christoffer

2021-05-15

Helt ok och snabb lunch!

Madeleine

2018-05-20

Mycket god och fräsch rätt! Jag fräste lite pinjenötter tillsammans med purjolöken, riktigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1222 KJ / 291 kCal
Fett 21 g
Salt 1.26 g
Kolhydrater 7 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden