Grön shakshuka med kirskål och citron

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
4
Grön shakshuka med kirskål och citron

Shakshuka är rätten som funkar lika bra morgon som kväll! Här i en grön version där kirskål spelar huvudrollen och citronsaft piggar upp de robusta smakerna. Avsluta med en klick yoghurt och hackade färska örter.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön shakshuka med kirskål och citron

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
450 g  späda blad av kirskål
1 tsk  hel kummin
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
4 - 5   ägg
2 msk  färskpressad citronjuice
2 dl  matyoghurt
2 dl  färsk koriander eller persilja
flingsalt

För alla

Fri från gluten men inehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hittar du ingen kirskål kan du använda bladspenat.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Att byta ut kirskål mot svartkål/grönkål går också alldeles utmärkt!

Christoffer

2021-05-15

Helt ok och snabb lunch!

Christoffer

2021-05-15

Mycket god och fräsch rätt! Jag fräste lite pinjenötter tillsammans med purjolöken, riktigt gott!

Madeleine

2018-05-20

Näringsvärde per portion

Energi1222 KJ / 291 kCal
Fett21 g
Salt1.26 g
Kolhydrater7 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Yoghurtdryck (Dogh)
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ostrullar på filodeg 
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kashk-e Bademjan - Aubergine- och valnötsröra
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fräsch Myntasås
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga