Grön shakshuka med kirskål och citron

2
2
Grön shakshuka med kirskål och citron

Shakshuka är rätten som funkar lika bra morgon som kväll! Här i en grön version där kirskål spelar huvudrollen och citronsaft piggar upp de robusta smakerna. Avsluta med en klick yoghurt och hackade färska örter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103

Grön shakshuka med kirskål och citron

Ingredienser

4 portioner
1
liten purjolök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
450 g
späda blad av kirskål
1 tsk
hel kummin
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
4 - 5
ägg
2 msk
färskpressad citronjuice
2 dl
matyoghurt
2 dl
färsk koriander eller persilja
-
flingsalt

För alla

Fri från gluten men inehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hittar du ingen kirskål kan du använda bladspenat.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Madeleine

5/20/2018

Mycket god och fräsch rätt! Jag fräste lite pinjenötter tillsammans med purjolöken, riktigt gott!

Ulla

5/18/2018

Låter spännande

Näringsvärde per portion

Energi 1222 KJ / 291 kCal
Fett 21 g
Salt 1.26 g
Kolhydrater 7 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept