Grön shakshuka med kirskål och citron
Shakshuka är rätten som funkar lika bra morgon som kväll! Här i en grön version där kirskål spelar huvudrollen och citronsaft piggar upp de robusta smakerna. Avsluta med en klick yoghurt och hackade färska örter.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 20103
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g späda blad av kirskål
1 tsk hel kummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 - 5 ägg
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl matyoghurt
2 dl färsk koriander eller persilja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1222 KJ / 291 kCal
Fett21 g
Salt1.26 g
Kolhydrater7 g
Protein19 g
Kommentarer
Att byta ut kirskål mot svartkål/grönkål går också alldeles utmärkt!
Christoffer
2021-05-15Helt ok och snabb lunch!
Christoffer
2021-05-15Mycket god och fräsch rätt! Jag fräste lite pinjenötter tillsammans med purjolöken, riktigt gott!
Madeleine
2018-05-20