Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön sauté med persiljedressing

Potatis, morötter, svamp och schalottenlök blir tillsammans den här läckra gröna sautén. Persiljedressingen som ringlas över sautén sätter guldkant på rätten och gör den utmärkt att servera som förrätt eller som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skrubba potatis och morötter. Skär potatisarna i centimetertjocka skivor och dela morötterna på längden. Skär svamparna i grova bitar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna ringar. Blanda grovt salt och olivolja i en långpanna, vänd ner potatisskivorna.
  3. Låt potatisarna ugnssteka i 15 min, rör om då och då. Tillsätt sedan morotshalvorna och ugnsstek i 5 min. Vänd därefter ner svampar och lökringar, rör om och ugnsstek i ytterligare 5 min. Skölj ruccolan och persiljan under tiden.
  4. Persiljedressing: Hacka persiljan. Blanda olivolja med balsamvinägern, smaksätt med salt, peppar och eventuellt pressad vitlöksklyfta. Vänd ner den hackade persiljan.
  5. Ta ut långpannan och blanda ruccolan försiktigt med de varma grönsakerna, salta och peppra. Servera sautén tillsammans med persiljedressingen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 potatisar
  • 4 späda morötter
  • 250 g svamp (champinjon, shiitake eller portabello)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 msk grovt salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka ruccolasallad
Persiljedressing
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • ev 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2129 kJ / 509 kCal